Meer antwoorden over een obstacle mud run

Een mudrun is een prestatieloop waarbij je via een uitgezet parcours diverse hindernissen neemt, stukken door het water gaat en door de modder kruipt. De mudrun is een evenement waar je de hele dag kan blijven. Voor of na het afleggen van het parcours kan je genieten van de muziek op het gezellige foodplein. 

Er zijn diverse afstanden die tijdens mud runs kunnen worden afgelegd. Bij Tot de Nek in de Drek kunnen kinderen afhankelijk van de leeftijd kiezen voor 1,5 en 2,5km. Voor de jeugd van 9 t/m 99 jaar is er een keuze voor 5km, 7,5 en 15 km.

Trailrunningschoenen zijn hiervoor de beste keus. Deze hebben minder demping en meer grip door de grove zool en bieden meer bescherming. Over het algemeen zijn trailschoenen minder kostbaar dan normale hardloopschoenen.

Oefeningen die je thuis kunt doen als voorbereiding op een obstacle run zijn burpees, push-ups, squats en assisted pull-ups. Je hoeft je zeker niet maanden lang voor te bereiden. Het gaat erom dat je in ieder geval lekker kunt joggen en kunt genieten van de run.

Iedereen kan een obstacle mud run doen. Kun je een beetje hardlopen dan MOET je gewoon een keer meedoen. Bij de obstakels heb je even een rustpunt in het hardlopen, dus je kunt veel verder lopen dan je vooraf denkt.

 Draag comfortabele kleding die vies mag worden en stevige schoenen met grip die bestand zijn tegen modder en water.

Terwijl obstacle mud runs over het algemeen veilig zijn, kunnen deelnemers te maken krijgen met verstuikingen, schaafwonden, spierpijn, en het is belangrijk om op een veilige manier deel te nemen. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren dan wij hebben bij Tot de Nek in de Drek een uitstekend team zorg professionals klaar staan.  

Hindernissen variëren, inclusief modderige greppels, klimwanden, touwklimmen, monkey bars, bandenparcours, glijbanen, en training gericht op kernspieren en bovenlichaamskracht kan helpen.

Sommige evenementen organiseren speciale mud runs voor kinderen, met aangepaste obstakels voor verschillende leeftijden, variërend van kleuters tot tieners. Tot de Nek is uitermate geschikt voor deze doelgroep. Tot de Nek in de Drek heeft diverse startvakken die gericht zijn op kinderen. Bij elke hindernis staan vele vrijwilligers klaar om te helpen. Bovendien kan één ouder gratis deelnemen.

Tot de Nek in de Drek

2